Tuesday, June 23, 2015

Internship

Assalamualaikum and hello guys. Glad to see me writing again ? Hehe

Setelah beberapa bulan berhempas pulas untuk menempatkan diri dalam bebearapa syarikat terkemuka sempena latihan industri. Akhirnya aku berjaya jugak sangkut kat satu syarikat ni. Permulaannya aku sibuk sangat cari syarikat oil and gasses kt Malaysia ni. Faktor elaun yang agak tinggi berbanding skop kerja yang lain. Petronas, Shell, Petron, Schlumberger, MMHE, Sapura Kencana dan macam macam lagi lah yang aku mohon. Tapi semuanya nak 3 or 6 months practical period. So, chances closed. 


Tergerak hati nak apply bidang manufacturing, and Alhamdulillah dapat jugak. At the very last minutes. Syukur :)


Yelah kita ni hanya mampu merancang, 
dan sebaik baik perancang itu adalah Dia.

Today, i officially had been apart of them. i felt so much blessed, Alhamdulillah.



End of this entry. Selamat bersahur sahabat :{D


No comments:

Post a Comment