Thursday, April 21, 2011

"PESAN SEORANG ABANG"

* Kau nk ke dipandang sebegini rupa ?
HAHA


WAHAI ADIK ADIK KU (tak kira lah adik kandung ke adik angkat ke adik tirike janji umur korang bawah aku), UBAH LAH SIKAP MU DARI SEKARANG
AKU TAKNAK KAU JADI MACAM AKU, DAH TERLAMBAT UTK MENYESALI SEMUA INI
JGN LAH KAU TERLALU ALPA DAN LEKA DGN KEMUDAHAN DAN KESELESAAN YG TELAH DI BERI IBU DAN AYAH, TINGGALKAN LAH HIBURAN KAU BUAT SEMENTARA WAKTU, NESCAYA KAU TAK AKAN MENYESAL DI KEMUDIAN KELAK :)

Sunday, April 10, 2011

"awan nano"

ASSALAMUALAIKUM AND HELLO ALLS :)

Aku addict ghila dgn lagu nie kot
Ahahaha
Setiap hari, sesampai saja aku di tempat kerja, lagu ini yang menjadi pilihan aku :)
Bukan apa, vc lagu nie memang syahduh :')
Sedih beroo, gua rasa kalau brada brada tgok pun meleleh lah
Hmm tipulah kalau kita tak pernah lawan kata ibubapa kita kan :')
Aku layan lagu nie dari mula aku masuk kerja sammpaii lah aku balik kerja :)
Tak  bosan beroo, walhal dia macam bagi gua suntikan semangat, dan rasa sayang terhadap ibu n ayah gua semakin + + + + + ( bertambah lah )
HAHAHA


Okay jom hayati lagu nie :)




Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan...awan
Pabila terik-panas
Segera hadirnya memayungi.. diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan... kasehnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi ...
dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai... jejarimu

Kasehnya
Kaseh tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekaseh sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu... ooooo-ooo

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan... awan
Sehingga tak mungkin terlupa
berikan belas sedari... dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitispun air matamu...kasehku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi..
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai... jejarimu

Kasehku
Kaseh tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Aku pelindung dirimu sayang
walaupun tak akan tercapai jejarimu... oooo-oooo

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi ...
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai.. jejarimu

Kasehku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu...woooo-woo

Friday, April 8, 2011

"This is my life, how about yours ?"

Hai and assalamulaikum all :)
Disini saja aku nk coretkan kehidupan aku yang bergelar remaja supaya dapat aku baca pada masa tua kot, pasti tersenyum dan gembira serta rindu akan saat saat seperti ini :)
Yah kehidupan aku sebenarnya tidak lah seperti remaja lain, ohh maksud aku, aku tk stay dgn family 
(ha kau jgn fikir benda lain pulak)
HAHA

** Tu diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kau ingat kau dah besar sgt ke ?!
Tapi benda nie semua bukan menghalang dan seterusnya memutuskan ikatan kami sekeluarga, parents aku pun ada lah datang menjenguk aku pada hujung minggu :)
(happy sgt beroo even dah buat muka serious pun, HAHAHA)
Rasa macam duduk asrama pun ada, aha tapi nasib baik aku tabah dan kuat :)
Aku banyak habiskan masa dengan bekerja, kalau free pun malam and malam pula kengkadang ada event
(HAHA event aku lain sikit, maharaja lawak ke futsal ke lepak mamak ke)

** Yes, i need vacation :'(

Aku selalu keluar petang untuk bermain rugby dgn kawan-kawan, yelah sejak dah duduk sendiri nie, kawan aku bukanlah kawan yg sama baya dengan gua, ramai pakcik pakcik and abang abang yg menjadi kawan kawan baru aku, kengkawan lain pun kengkadang busy memanjang
Kadang kadang aku terlihat, a group of friends spend their time together to go somewhere, i mean mendaki gunung ke, konvoi lah and yang paling best homestay, they are totally cool !
Aku termenung seketika, bila lah aku ada masa macam nie dengan kawan- kawan :)
Bukan nak kata takda life lah kan, tapi tulah masa mencemburui kami :DD
Aku pun pelik, kenapa aku pilih utk berjauhan dgn family, padahal dah 5 tahun aku berjauhan
(jauh lah sgt kan, dulu time form 1, setiap malam bapak gua bawak burger babe, HAHA)
Tapi semua nie mugkin ada hikmahnya, aku tak menyesal pun, just kadang kadang terlayan mood touching 
Lip Lap Lip Lap, dah 4 bulan aku kerja :)
Pelbagai ragam dan jenis manusia aku dapat lihat di sini, yg baik yg buruk
Tp nk buat macam mana semua org pernah melakukannya :)
Lepas nie aku nk melangkah kan kaki dari kedai nie :'(
Hmm dah jumpa pengganti, aku jadik tutor dia utk teruskan bisnes nie
ahaha bajet je kan