Monday, March 14, 2011

"Jom Masuk U"

Assalamulaikum and hello all :DD
First of all, congrates to all my friend that had finished their PLKN :)
TAHNIAH WEYH ! (kau sapa ? hetamnya ;p)

Okay now kembali pada tajuk asal kita :)
Jom Masuk U nie memang bagus utk kita lebih mengetahui U yang kita minati dan memang nk masuk sana
Hampir setiap U kiteorang gegar :p
Nampak kan kesungguhan kiteorg ?
Hehe :p

Paling mantap, ialah UTM (aku memang  nk pun :p)
Pegawai dia kata every student that excel in whole sem, will receive RM 2500 for each sem !
Brahhhhh betul ke ! Encik jgn main main !
Aku terus semangat, aku ckp aku nk jumpa manager UTM untuk seal nama aku dalam course AERO :p
Hehe

UPNM pula memang aku ada hati jugak nk masuk, aku ingat aku dah takda peluang sebab ada certain member aku dah dpt panggilan temuduga weyh
Perghh aku down gilaa time tuh, then aku tanya kt pegawai UPNM tuh bahawasanya kiteorang nie masih ada Peluang lagi ke ?
Dia kata yg panggilan tuh just pra temuduga je, diorang pun belum tentu  dpt even physical bagus pun
Dia nk base on academic
Ohh aku masih berpeluang :DD
Dkt UPNM, kita belajar pun di beri gaji tauu 
Haaaa 

Okay now UiTM pula, sebagaimana yg korang tahu, ramai org melayu :)
Yuran pun murah, course pun ramai :p
Untuk UiTM, kalau kita excel in straight 4 sem kita dapat terus continue in degree
Dan sekali gus, kita dpt jimatkan masa belajar dari 6 tahun menjadi 5 tahun :)
Tp tak rugi ke, lagi 2 sem ja kita dah diploma
And kalau kita amik degree kita akan belajar tanpa diploma,  tuh pun kalau korang nk belajar kan
Klau nk kerja terpaksa guna SPM 
Hmm fikir fikirkan ahh 

Okay here we go, some of memory at there :p

* Wing & Shasha

Yot, member Wing 

* Arip(member lama weyh !), Wing, Aku, Jijol


ENJOY READING AND GOOD LUCK FOR RESULT TO ALL SPM VICTIM
WSLM :)

Saturday, March 5, 2011

"pesan atuk"

Assalamualaikum wbt
cuba2lah korang baca kat bawah ni...

ORANG KATA..
enjoy sementara muda,
hidup panjang lagi,
dah tua nanti tobatlah.

ATUK KATA..
orang muda hidup memang baru bermula,
tapi belum tentu masih panjang lagi,
entah esok lusa Izrail datang menjemput.

AKU RASA..
betul jugak tu..

ORANG KATA..
exams tu susah,
kena banyak sacrifice,
constant study..past year papers..etc..etc..etc..

ATUK KATA..
exams tu senang aje,
dah ada tarikh untuk diuji,
dah ada syllabus untuk diikut,
kalau ajal.. entah bila siapapun tak tahu,
byk pula tu peringkat ujiannya,
Munkar Nankir, Neraca Mizan, tayangan slide..

AKU RASA..
betul jugak tu..

ORANG KATA..
have fun on your birthday,
panggil kekawan and sedara mara,
berpartylah sepanjang malam,
make it a memorable one!!

ATUK KATA..
setiap hari jadi, kita semakin hampir,
hampir setahun dengan kematian,
setahun lagi diberi peluang utk beramal,
bertaubat..

AKU RASA..
betul jugak tu..

ORANG KATA..
kerja mesti sungguh-sungguh,
beli rumah besar, kereta mewah, makan lazat..
baru hati puas!

ATUK KATA..
ye ke hati dah puas??
dah cukup ibadah nak tempah kubur luas-luas?
dah siap kenderaan meluncur Siratul Mustaqim?
dah cukup zikir untuk santapan rohani?
dah cukup amal nak 'book' tempat Al-Firdaus?

AKU RASA..
betul jugak tu..

ORANG KATA..
successful people have a good time management,
ada bisnes di kl, new york, tokyo..
masih sempat berkempen utk pilihanraya,
masih sempat melepas lelah di disko dan karaoke,
masih sempat pasang perempuan 2-3,
baru orang boleh respect!

ATUK KATA..
setiap manusia dapat 24 jam dlm sehari,
tapi..
ada masa ke utk sujud di sejadah 5 kali sehari semalam?
ada masa ke nak selak Al-Quran sekali seminggu?
ada masa ke nak jenguk ibu ayah di kampung,
sekali dalam seminggu, atau sebulan, atau setahun?

AKU RASA..
yup !

ATUK memang tepat